Hvorfor hesten?

Hvorfor hesten?


Hestene har været mit faste holdepunkt, min støtte og inspiration igennem hele livet. Det er her jeg samler min energi.

Hvor kommer navnet fra?

 

Philipa/Phillipa er sammensat af de græske ord philein (at elske) og hippos (heste) og kunne oversættes til "hestenes ven" eller "hende der elsker heste".  Navnet har sin oprindelse i antikkens makedonske kongehus, som holdt meget af heste og havde et stærkt kavaleri.

 

Hesten er et symbol, der ofte blev brugt i fortidens mytologier ved Middelhavet og i Nordeuropa. Symbolet var forbundet med Solen, og det repræsenterede enten Solens egenskaber eller selve Solen, hvor Solen symbolsk blev trukket over himlen ved hjælp af heste.

 

I den nordiske mytologi blev hestene brugt til at transportere heltene ind i underverdenen eller oververdenen, og de var desuden rideheste for valkyrierne, som bar de faldne helte til Valhalla.

 

Åbenbaring i kristendommen, vil alle komme ridende på en hvid hest. De mange helte eller frelsere er symbolsk forbundet med hestens kraft, fordi hesten i umindelige tider har repræsenteret Solen og de åndelige og intellektuelle energier.

 

Med min egen kærlighed til heste var det åbenlyst, at mit firma skulle hedde Fillippas. Jeg valgte den mere danske stavemåde af Fillippa med F og ikke Ph. Jeg satte S på enden af navnet for at mit firma kunne rumme mange forskelligartet områder:

 

Fillippas bogføring

Fillippas regnskab

Fillippas heste

Fillippas rideudstyr osv.

 

I dag består mit firma af Fillippas bogføring og regnskab, samt mine heste. Jeg anvender mine heste til avl og væddeløb inden for galopsporten.

 

Følgende heste bærer mit firmas navn:

 

Fillippas O'Leida: Tidligere væddeløbshest, nu avlshoppe.

Fillippas I'nat: Tidligere væddeløbshest, nu på vej som militaryhest.

Fillippas O'kay: 2-åring i træning efter Fillippas O'Leida og Kahyl.

Fillippas O'boy: Spændende føl fra 2019 på vej efter Fillippas O'Leida og Kahyl.

 

Ovenstående historie er også årsagen til, at der findes både en hest og sol i mit logo. Et logo som i øvrigt også anvendes på mine heste i løb.

 

Fillippas

 

v/Fillippa Betina Bojdipoko Thorsen

Teglgårdsvej 315 2. mf

3050 Humlebæk

+45 20868110

Fillippas@mail.dk